Povestea – un hotel cu istorie

Numele meu este Mirela şi vreau să vă urez să vă simţi la Do Stil ca acasă.Nu, nu e deloc o formulă obişnuită, formală! Aşa după cum veţi vedea, vă spun bun-venit într-o casă a cărei istorie poate fi subiectul unui tulburător film despre bucuria ospitalităţii pierdute şi târziu regăsite.
Clădirea a fost construită, în 1947, de unchiul şi mătuşa soţului meu Doru. Ioan şi Persida Drăgan au fost, înainte de regimul comunist, negustori de textile. În 1952, casa a fost confiscată, adică naţionalizată, de regimul comunist şi proprietarii au trebuit să o părăsească în doar câteva ore. Nu au primit nici o despăgubire şi au fost mutaţi într-o singură cameră unde au locuit până la pensionare. În casa de acum au fost mutaţi ofiţeri ai armatei sovietice ocupante. În prima săptămână, unul dintre ei şi-a adus calul şi l-a cazat în sufragerie…
După retragerea lor, în 1957, locul sovieticilor a fost luat numai şi numai de ofiţeri români. Au trecut anii, unchiul a murit şi, înainte de 1989, anul schimbării democratice din România, am decis să o luăm pe mătuşa noastră la noi. Nimeni nu se gândea că va veni o zi în care statul român va fi obligat să înapoieze proprietarilor ceea ce a furat.
În 1992, am început să luptăm în justiţie pentru redobândirea casei. Lupta a durat zece ani. După ce s-a făcut dreptate, Mătuşa Persida a agreeat ideea să transformăm casa într-un hotel. De fapt, într-o casă-hotel în care oaspeţii să afle şi să nu uite prin ce a trecut acest loc. Din păcate, nu a mai apucat să vadă hotelul de acum, dar ştiu că s-ar fi bucurat enorm să îl vadă şi să fie gazda cea mai primitoare din lume.
Fiindcă ea a ştiut mai bine decât oricine ce înseamnă bucuria de fi acasă!
Astăzi, Do Stil Boutique Hotel , situat în apropiere de centrul oraşului Timişoara, este un hotel-casă de patru nivele cu personalitate aparte: Destinul Regăsit, Istoria, Rafinamentul, Confortul şi Ospitalitatea acestui loc te vor acompania cu siguranţă peste tot în oraş. Pentru realizarea unei atmosfere aparte, în amenajarea hotelului s-au folosit lămpi cu sticlă de Murano, pardoseli din lemn de bambus, chiuvete Veto Fredo, mobilier din lemn masiv şi lucrari de artă semnate de artistul plastic Doina Mihăilescu.